La Spitalul Județean Suceava s-au efectuat primele investigații ale unor pacienți oncologici cu aparatură de ultimă oră. Investigațiile au fost efectuate cu dispozitivele medicale PET/CT și SPECT/CT.

Managerul celei mai mari unități sanitare din județ a anunțat marți că s-a finalizat trainingul personalului pentru utilizarea celor două aparate și pacienți oncologici din județ au fost investigați gratuit.

Astfel, la data de 23 februarie s-a finalizat a doua parte a trainingului destinat utilizării dispozitivului medical PET/CT, eveniment la care au participat toţi membrii Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Județean Suceava, sub supravegherea trainerului grec Andreas Stratis – specialist în Educaţie Clinică şi Imagistică Moleculară, din partea General Electric Healthcare, cu participarea inginerului de service din partea General Electric, cât şi a echipei de training din partea Canberra S.R.L. (în relaţie cu utilizarea dispozitivului de fracţionare a dozelor de FDG – KARL 100).

În cadrul acestui eveniment, s-au realizat 6 proceduri PET/CT în condiţii optime pentru pacienţii oncologici urmăriţi în cadrul secţiei oncologie a Spitalului Judeţean Suceava şi care se aflau pe listele de aşteptare în programul de monitorizare PET/CT. Alexandru Calancea a precizat că, prin realizarea acestor examinări în laboratorul unității sanitare, s-a urgentat evaluarea acestor pacienţi, permiţând luarea rapidă a unei decizii terapeutice optime.

In data de 24.02.2021, s-a finalizat, de asemenea, trainingul pentru dispozitivul SPECT/CT la care a participat aceeaşi echipă, realizându-se 3 examinări scintigrafice osoase pentru pacienţi monitorizaţi în cadrul secţiei oncologie a Spitalului Judeţean Suceava.

Investigațiile medicale s-au efectuat fără costuri din partea pacienţilor, doar prin susţinerea financiară a ordonatorului principal de credite – Consiliul Judeţean Suceava.

Alexandru Calancea a explicat că CJ Suceava a asigurat şi dotarea laboratorului cu toate mijloacele necesare realizării în bune condiţii a examinărilor în cadrul trainingurilor menţionate, în momentul actual conducerea unităţii împreună cu coordonatorul laboratorului fiind în plin proces de întocmire a documentaţiei necesare pentru a se deconta costurile viitoarelor investigaţii prin CNAS şi prin programele naţionale de sănătate existente.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here