Ioan Balan îi solicită ministrului Transporturilor clarificări în legătură proiectul centurii ocolitoare a orașului Gura Humorului. În acest sens, deputatul PNL de Suceava a trimis o solicitare scrisă ministrului Sorin Grindeanu.

          ”  Stimate domnule ministru,

Începând cu anul 2020, Guvernul României a făcut posibilă implicarea autorităților publice locale în realizarea unor proiecte de infrastructură de interes național și local.

Astfel, în luna ianuarie 2021, Consiliul Județean Suceava condus de domnul președinte Gheorghe Flutur, a încheiat un proiect de parteneriat cu Ministerul transporturilor și infrastructurii pentru preluarea de către Consiliul Județean a tuturor procedurilor în vederea realizării obiectivului de investiții ”Centura ocolitoare a orașului Gura Humorului”, iar în perioada ianuarie-octombrie 2021 s-a organizat licitația pentru studiul de fezabilitate.

În perioada octombrie 2021-octombrie 2022 s-a elaborat studiul de fezabilitate (propunerea și alegerea tronsonului drumului, studiul geotehnic – foraje, descărcarea arheologică, studiul de trafic), iar în perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, întocmirea documentației pentru Acordul de Mediu, Acordul de la Apele Romane, identificarea proprietarilor, schimbarea sursei de finanțare de pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 pe Programul Operațional de Transport 2021-2027.

Acest proiect important pentru județul Suceava depinde acum de obținerea acordului de mediu, de aprobarea studiului de către Ministerul transporturilor și infrastructurii și de scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție într-un timp cât mai scurt.

Apreciind susținerea pe care Ministerul transporturilor și infrastructurii a acordat-o proiectelor de infrastructură din județul Suceava și din întreaga Regiune de Nord-Est, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații în legătură cu realizarea variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului:

  • Care este termenul estimat la care Ministerul transporturilor/Guvernul României va finaliza toate procedurile în vederea demarării licitației pentru atribuirea lucrărilor?
  • Care este termenul la care estimați că se vor finaliza procedurile de achiziției publică și vor fi atribuite lucrările de construire?
  • Vă rog să precizați dacă s-a elaborat un calendar al implementării proiectului de investiții ”Centura ocolitoare a orașului Gura Humorului” (licitație, atribuire, termen de execuție, punere în circulație etc)”, se arată în document. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.