Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan a lansat miercuri un atac dur la adresa președintelui KLaus Iohannis, după declarațiile acestuia de marți. „Să te transformi, de la pupitrul instituției prezidențiale, în propagandistul șef al PNL-ului este mult sub demnitatea funcției deținute”, declară Ioan Stan.

Acesta spune că președintele calcă în picioare Constituția atunci când face campanie electorală pentru PNL. Ioan Stan spune că președintele trebuie să unească, nu să dezbine, și să fie președinte pentru toți românii, nu doar pentru votanții PNL. Din funcția ce mai înaltă a statului Român, președintele ar trebui să trateze în mod egal un votant PNL cu unul PSD sau cu cei care votează orice alt partid, declară Iaan STan, președintele Organizațiie Județene a PSD Suceava.

Redăm integral declarația de presă a senatorului Ioan Stan:

„Conform articolului 80 din Constituția României, Președintele „veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.” Nicăieri în Constituție nu scrie că Președintele poate fi agentul electoral al unui anumit partid. Ba mai mult, Legea fundamentală a țării prevede că dacă președintele încalcă prevederile constituționale, poate fi suspendat din funcție. Or ieșirea de aseară a domniei sale a fost total deplasată, nu doar în afara prevederilor constituționale.

Să te transformi, de la pupitrul instituției prezidențiale, în propagandistul șef al PNL-ului este mult sub demnitatea funcției deținute. Acest lucru demonstrează fie că nu are pic de respect față de Constituția țării, fie că nu a înțeles nimic din ce înseamnă să fii Președintele tuturor românilor. Nu doar a celor care votează cu partidul său, respectiv PNL.

Până la el, nici un Președinte al României nu a îndrăznit să calce în picioare în asemenea hal Constituția țării, angajându-se într-o campanie electorală pe față pentru un partid. În comparatie cu Klaus Iohannis, predecesorii săi au dovedit că au limite și bun simț. El nu are limite. De bun simț, nici nu mai discutăm.

De când s-a instalat în funcție practică un discurs al urii, un discurs partinic, un discurs al dezbinării. Românii care votează cu partidul său sunt buni și deștepți în timp ce românii care au alte opțiuni politice, sunt răi și proști.

Asta este opinia Domniei Sale și nu se sfiește să și-o expună ori de câte ori iese public. Nu spune nimic constructiv, nimic pozitiv, nimic care să unească românii. Grija lui cea mai mare este să ne dezbine ca popor, nu să vegheze la buna funcţionare a autorităţilor publice și nici să medieze relația dintre puterile statului, nici între stat și societate. Scopul lui este să aibă Parlamentul lui, Guvernul lui, Justiția lui. Toată puterea să fie în mâna sa. Pentru asta, nu se dă în lături de la nimic. Și o face josnic, nedemn, tărând în noroi demnitatea funcției prezidențiale.

Un votant PSD merită tratat cu același respect de Președintele țării, ca și cei care votează alte partide politice. Dacă nu înțelege asta, Iohannis nu este un președinte de țară. Este doar un președinte de partid”.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here