Sentorul PSD de Suceava, Ioan Stan, critică vehement atitudinea președintelui Klaus Iohannis și a PNL față de români, români care au votat PSD la alegerile parlamentare și i-au desemnat drept câștigători pe social-democrați.

Ioan Stan spune că „România normală” a președintelui Iohannis nu are nimic de-a face cu Constituția și Democrația” și că nu este deloc normal ca premierul unei țări să fie desemnat prin bilețele, ca la bâlci. Senatorul spune că atât PNL cât și Ionannis nu respectă votul românilor și calcă în picioare principiile democratice.

Mai mult, acesta declară că se creează în jurul președintelui un nou CDR și că fiecare formațiune politică din acest nou CDR nu are soluții pentru ieșirea României din criză și nici viuziune, ci doar „vrea o halcă de putere, cât mai mare”. În concluzie, spune cu amărăciune senatorul PSD de Suceava, România va merge din rău în mai rău.

Redăm comunicatul de presă remis de senatorul Ioan Stan:

„Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, Ludovic Orban afirma la un post TV că într-o democrație, premierul este dat de partidul care câștigă alegerile. Câteva zile mai târziu, PSD a câștigat alegerile și bineînțeles că președintele Iohannis și PNL-ul n-au mai ținut cont de acest principiu democratic.

La acest scrutin, românii și-au reafirmat încrederea pentru PSD, încredințându-ne cele mai multe mandate de deputați și senatori în Parlamentul României. În aceste condiții, constituțional, normal și firesc ar fi ca premierul să fie dat de PSD.

Dar „România normală” a președintelui Iohannis nu are nimic de-a face cu Constituția și Democrația. Astfel, acesta, fără a respecta votul românilor, a început negocierile subterane cu PNL, USR-PLUS, UDMR creând premisele unui nou CDR de care cu toții ne aducem aminte cu tristețe.

Practic, fiecare dintre partidele „noului CDR” vrea o halcă de putere, cât mai mare. Altceva nu există la orizont. Nici un program, nici o viziune, nici o prioritate. Nu contează oamenii, ignoră criza cumplită din Sănătate – cu sute de morți și mii de noi cazuri COVID zilnic, nu contează că în economie se extinde dezastrul.

Singurul lor scop este să vină la guvernare deși nici unul dintre respectivele partide de dreapta nu a câștigat alegerile, ci PSD. Din aceste motive, denunțăm vehement circul politic declanșat de președintele Iohannis. Este revoltător și de neadmis ca premierul României să fie desemnat prin bilețele, ca la bâlci. Este inadmisibilă batjocorirea tuturor procedurilor legale, a prevederilor constituționale, a tuturor regulilor democratice.

Klaus Iohannis, prin prestația sa, continuă să țină România în afara Europei și să o ducă alături de statele africane în ceea ce privește democrația și regulile ei. Prin acțiunile sale, actualul Președinte impune tării o nouă guvernare de dreapta, în disprețul și sfidarea majorității românilor care au votat schimbarea.

Va fi din rău, în mai rău, până la final, iar cei care vor pierde vor fi românii. Cu toții. România are nevoie de un prim-ministru și un guvern competent. PSD a dat soluțiile corecte și va face tot ce-i stă în puteri pentru ca România să nu fie capturată de un guvern CDR-ist, mai slab și mai haotic decât guvernul PNL-ist condus de Ludovic Orban.”

Oferta SAVCOM 1-6 Martiue OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here