Atac dur la coaliția de guvernare, lansat de senatorul PSD de Suceava Ioan Stan, care susține că actualii guvernanți ascund 5.300 de decese ala unor persoane infectate de COVID și au mușamalizat statistice oficiale.

Ioan Stan spune că se ascunde în continuare adevărul față de români, deși guvernanții au promis transparență totală în ceea ce privește datele privitoare la pandemie.

Senatorul PSD de Suceava declară că cei de la PNL, USR/PLUS și UDMR sfidează populația și astfel se adâncește lipsa de încredere în instituțiile statului.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care reprezentanții coaliției au blocat înființarea comisiei de anchetă a deceselor COVID-19.

Redăm integral declarația senatorului Ioan Stan:

”În cursul zilei de ieri, PNL, USR-PLUS și UDMR au blocat înființarea comisiei parlamentare de anchetă a deceselor COVID-19, arătând țării că promisiunea transparenței totale a fost doar o minciună.

Reprezentanții acestor partide vor să ascundă în continuare adevărul față de români. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie? Ce ilegalități protejează?

Nu cumva se tem că grozăviile care ar putea ieși la iveală îi vor face pe români să-i alunge cu pietre de la guvernare? Că ar putea fi un nou scandal de tip Unifarm? Votul de astăzi adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.

Votul lor este însă și dovada supremă că le este groază de reacția oamenilor. Mai ales că, potrivit presei, raportul Ministerului Sănătății privind decesele COVID-19 este gata, dar noului ministru îi este teamă să îl facă public! Și asta, deoarece pe lângă cei 2.300 de morți în plus, apar alte 3.000 de decese neraportate! 3.000 de morţi cu diagnostic secundar COVID-19, despre care nu s-a știut până acum!

5.300 de decese în plus față de statisticile oficiale! Aceasta ar fi realitatea îngrozitoare pe care actuala guvernare vrea să o ascundă românilor.

Cu alte cuvinte, ieri, PNL, USR și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului. Practic, fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei este un complice ticălos al celor care vor să-i țină pe oameni în minciună și teroare.

Este o sfidare cinică și o formă de dispreț împinsă la extrem față de populația acestei țări chemată să facă sacrificii și să îndure de către o putere de-a dreptul abjectă.

Iar USR-PLUS, care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia sa ordinară, mai mult decât oricine.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.