Primartul Sucevei, Ion Lungu a avut marți d𝐢𝐬𝐜𝐮ț𝐢𝐢 cu factori de decizie 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞 𝐚𝐥𝐞 m𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐕𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚 ș𝐢 la 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚ț𝐢𝐥𝐨𝐫. Edilul a participat la București, la Palatul Victoria, la o intâlnire cu premierul Ludovic Orban, cu viceprim-ministrul-Raluca Turcan, Ministrul Finanțelor Publice – Florin Cîțu și alți membri ai Guvernului.
De asemenea, acesta a avut o întrevedere și cu președintele Camerei Deputaților – Marcel Ciolacu și șefii grupurilor parlamentare de la toate partidele reprezentate în Parlament. Ion Lungu a declarat că o primă problemă abordată a fost cea legată de fondurile europene, de întârzierea licitației pentru 15 autobuze care au caracteristici tehnice identice ca celelalte 25 de autobuze licitate de municipiul Suceava și care vor fi aduse în luna septembrie, iar la Ministerul Dezvoltării nu este finalizată licitația.
O altă problemă discutată este cea a cheltuielilor efectuate de către municipalitate cu gestionarea crizei declanșate de COVID-19, pentru a stabili modalitatea concretă de recuperare a unei părți din aceste sume de la Ministerul Sănătății.
„Ținând cont de solicitările de scutire cu 50% a impozitului pe clădire de către mall-uri, întrucât municipalitatea nu poate suporta o asemenea reducere de venituri, am încercat să găsim alternative pentru rezolvarea acestei situații.
S-au discutat și multe alte chestiuni legate de indemnizațiile pentru șomaj tehnic pentru instituțiile de cultură, ajustarea prețului contractului de achiziție publică, subvenționarea tarifului la energia termică și alte probleme referitoare la modificările legislative, pe care, împreună cu reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului, le vom soluționa”, a mai spus edilul.


Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here