Ion Lungu a avut discuții miercuri la București cu premierul Orban și cu ministrul de Finanțe, la Palatul Victoria.

Ion Lungu a declarat că discuțiile s-au axat în principal pe aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021. De asemenea, s-a discutat despre menținerea cotei din impozitul pe venit la 65% în bugetul de stat pe anul 2021 la fel ca în anul 2020, preluarea finanțării de către guvern a cheltuielilor legate de asistența socială a persoanelor cu handicap grav și a însoțitorilor acestora, asigurarea de sume de bani din fondul de rezervă pentru asigurarea încălzirii în sistem centralizat.

Primarul Sucevei a precizat că au fost și discuții legate de pregătirea proiectelor pe fonduri europene pentru exercițiul financiar 2021-2027, atât pe Programul Operațional Regional, cât și prin Programul Național pentru Recuperare și Reziliență.

O problemă pe care a ridicat-o primarul de Suceava primului-ministru a fost legată de aplicarea Legii nr. 165/2013 de finalizare a restituirii în natură a proprietăților. Primăria municipiului Suceava are de primit 260 hectare de teren în urma inventarierii prevăzute de legea menționată mai sus.

”Pregătim proiecte europene și avem nevoie de terenuri pe suprafețe mari pentru a le putea depune prin PNRR – Programul Național de Recuperare și Reziliență.
De asemenea, avem nevoie de suprafețe de teren pentru un nou cartier pentru tineri conform Legii nr.15/2003, pentru un nou cimitir pentru cartierele Obcini și George Enescu.
A fost o discuție constructivă timp de aproximativ 2 ore, în care s-au analizat problemele ridicate de primari.
Doamne ajută!”, a explicat Ion Lungu.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here