primarul municipiului Suceava, Ion Lungu

Ion Lungu în negocieri cu PMP și USR pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a răspuns miercuri jurnaliștilor și a declarat că va purta negocieri pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Suceava atât cu PMP cât și CU USR. Unul din cele două partide meționate va numi unul din viceprimarii Sucevei. Un post de viceprimar este deja ocupat de PNL prin persoana lui Lucian Harșovschi – PNL-ul fiind partidul cu cele mai multe mandate de consilieri locali (9).

Ion Lungu a spus că va purta discuții pentru numirea celuilat viceprimar și a menționat că Marian Andronache (cel care în campania electorală l-a atacat pe Ion Lungu și a criticat administrația locală din care și el făcea parte în calitate de viceprimar) nu este de acord cu amplasarea roții panoramice, proiect la care Lungu ține mult și care va fi realizat. În consecință, edilul a spus că va fi ales viceprimar de la partidul care împărtășește proiectele echipei majoritare de la Primărie – adică a echipei PNL. Cu alte cuvinte, este posibil ca viceprimarul Marian Andronache, deși s-a clasat pe locul doi în preferințele sucevenilor la alegerile de duminică, să nu mai fie numit viceprimar.

”Aici avem două variante USR și PMP. Sigur domnul Andronache a spus că nu am să fac ca Lungu să pun o roată panoramică în Suceava. Chiar vreau să pun o roată panoramică în acest mandat. Trebuie să avem discuții. Totuși cei care vin într-o colaborare cu noi fie că e USR fie că e PMP trebuie să accepte programul nostru care am câștigat alegerile că așa e normal. Că mai luăm și de la dînșii da dar majoritari suntem noi. O să discutăm și care ne vom convinge că vom avea cea mai bună colaborare o să facem un parteneriat. Nu neapărat ca să putem pune un viceprimar că nu asta e important ci ce putem face pentru oraș”, a declarat Ion Lungu.

Edilul a mărturisit că probabil a pierdut 1000 de voturi, ale angajaților din Primăria Suceava, pentru că el este mai sever și mai exigent și pune oamenii la treabă.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here