Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat miercuri speranța că numicipiul va fi scos din carantină, începând cu 15 mai, și a anunțat măsurile care se vor lua în oraș. Vor fi montate 25 de tuneluri de dezinfecție la intrările în unitățile de învățământ gimnaziale și liceale din municipiu iar în piețele agroalimentare și în Bazar accesul sucevenilor se va face doar după ce acestora li se va lua temperatura cu termometre non-contact. Tunelurile de dezinfecție pentru unități de învățământ din municipiu vor fi montate până pe 2 iunie – data când vor veni elevii care se pregătesc pentru susținerea examenelor naționale. De asemenea, la intrările în Primăria Suceava se vor monta tuneluri de dezinfecție. Reguli stricte vor fi aplicate și în mijloacele de transport în comun, care vor fi repuse în funcțiune începând de joi – 14 mai. Călătorii vor sta doar pe un rând de scaune.
Edilul a precizat că a avut o discuție și miercuri dimineață cu ministrul Sănătății pentru ca Suceava să obțină avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în Comitetul Național pentru Situații de Urgență să se ridice carantina.
Primarul a declarat că din 15 mai se va purta obligatoriu mască, inclusiv în pețele din municipiu. El a făcut un apel către suceveni să respecte toate regulile recomandate sau impuse de autorități astfel încât Suceava să nu redevină un focar de COVID-19.
„Să respectăm în continuare regulile legate de coronavirus, cele legate de igiena personală, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, să respectăm distanțarea socială, să facem tot ce depinde de noi să nu mai crească numărul de cazuri din orașul nostru, să nu mai fim oaia neagră a României așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă”, a spus Lungu.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here