Primarul Sucevei, Ion Lungu a convocat, joi dimineață, din nou Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Suceava.
La ședință au participat pe lângă cei 41 de membri de drept și reprezentanți ai mallurilor și hypermarketurilor din municipiul Suceava, de asemenea directorii unităților de învățământ și șeful Gării Burdujeni.
„Am luat în discuție închiderea creșei din subordinea primăriei la fel ca unitățile de învățământ până pe data de 22 martie, dezinfecție în unitățile de alimentație publică, măsuri de prevenire a aglomerației la casele de marcat, dezinfecție în școli, materiale igienico-sanitare grupuri sociale, dezinfecție în piețe, gară, bazar, etc”, a declarat Ion Lungu.
S-a luat măsura limitării întâlnirilor publice a evenimentelor la care participă mai mult de o sută de persoane în spații închise. Limitarea accesului în instituțiile publice, accesul fiind permis persoanelor care au urgențe, măsuri ferme pentru limitarea aglomerației la ghișee.
Potrivit primarului Ion Lungu, începând de joi, la Primăria Suceava se triază persoanele care intră în această instituție. Pe lângă polițistul de la intrare, va fi și un ofițer de serviciu care va discuta cu persoana care are treabă la primărie și va stabili modalitatea de rezolvare a problemei (depunere documentație la registratură, înmânare copie, discuție telefonică la compartimentul de specialitate etc.).
„Prin aceste măsuri protejăm cetățenii municipiului în ceea ce privește răspândirea virusului și deopotrivă salariații din primărie care sunt expuși riscului de a fi contaminați. Suntem în stare de alertă și vom convoca Comitetul pentru situații de urgență oricând va fi nevoie. Mulțumesc pentru participare celor care au fost convocați și în mod special celor care nu sunt membri de drept ai Comitetului local pentru situații de urgență”, a declarat Ion Lungu.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here