IPS Calinic amenință cu excluderea din sânul Bisericii Ortodoxe a preoților care deschid Cartea, adică folosesc Sfânta Scriptură pentru a ghici viitorul enoriașilor. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, spune că preoții care vor fi prinși că deschid cartea, riscă decăderea din treaptă și chiar excluderea din rândul clericilor.

IPS Calinic a răspuns astfel unui credincios care pe pagina Arhiepiscopiei a reclamat un preot ce s-ar fi îmbogățit ghicind viitorul. Omul spune că efectiv preotul respectiv și-a făcut un palat cu banii câștigați din deschiderea cărții.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au declarat marți că această practică nu este creștină și că este un păcat și tocmai de aceea preoții care vor fi prinși deschizând cartea vor fi aspru sancționați.

Deschiderea cărții este considerată un ritual vecin cu vrăjitoria și ghicitul iar Biserica nu a încurajat niciodată folosirea Sfintei Scripturi pentru „decriptarea” unor mesaje divine, în sensul ghicirii viitorului.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here