Gheorghe Flutur anunță că județul va primi un elicopter SMURD. Anunțul a fost făcut, marți, chiar în ședința de Consiliul Județean.

Președintele CJ Suceava a spus că județului i s-a repartizat un elicopter SMURD care va ajunge la Câmpulung Moldovenesc. Gheorghe Flutur a precizat că este foarte importantă alocarea acestui elicopter într-o zonă montană, turistică.

Primăria Câmpulung Moldovenesc va pune la dispoziție un teren pentru a se amenaja un hangar pentru acest elicopter.

„Consiliul Județean Suceava va amenaja infrastructura pentru înființarea unui Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc. Locația a fost aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Elicopterul SMURD repartizat județului Suceava a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în baza unui program de investiții specifice de căutare-salvare. Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

Arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava și înființarea Punctului de Operare Aeromedicală va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente, avalanșe, incendii sau pentru căutări.”, a explicat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai declarat că CJ Suceava va aloca fonduri pentru construirea unui heliport la Spitalul Județean Suceava.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here