Colegiul Medicilor Suceava, prin vocea președintelui său, reputatul chirurg Sorin Hâncu, ia atitudine față de declarațiile făcute într-un ziar local de generalul Ionel Oprea – secretarul de stat care supervizează criza COVID-19 de la Suceava. Oficialul a declarat că sunt angajați ai Spitalului Județean Suceava care au refuzat să poarte echipamente de protecție și de aceea s-a produs infectarea în masă. Sorin Hâncu vorbește încă o dată despre lipsurile din spitalul sucevean, subliniind să accidentul epidemiologic nu a fost cauzat de atitudinea personalului medical, ci de lipsuri. Redăm în continuare integral comunicatul de presă al Colegiului Medicilor Suceava:

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor Suceava îmi exprim indignarea și revolta față de declarațiile fără nici o legătură cu realitatea făcute de Dl.general Ionel Oprea care a afirmat că medicii și asistentele sunt de vină pentru dezastrul epidemiologic de la Suceava. Adevărul este următorul (poate citește și Dl.general )
=echipamentele de protecție au lipsit de mult timp la spitalul județean, fapt semnalat de Colegiul Medicilor Suceava printr-un protest public.
=testarea personalului nu s-a făcut și nici acum nu este finalizată.
=management cu mari deficiențe, lipsă de comunicare și de orice strategie față de epidemia anunțată
=pipsa protocoalelor și a procedurilor de urmat în astfel de situații deși Spitalul județean Suceava este acreditat și reacreditat de ANMCS.
=lipsa medicamentelor și a protocolului terapeutic.
Cred că acum este important ce masuri se iau și așteptăm cu nerăbdare rezultate palpabile .
Culpabilizarea personalului în maniera „acarul Păun ” nu este nici constructivă și nici onorantă pentru un
GENERAL MEDIC AL ARMATEI ROMÂNE de la care Bucovina și întreaga țară așteaptă mult mai mult.
Dr.Sorin Hâncu
medic primar chirurgie generală
Președinte al Colegiului Medicilor Suceava.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here