Localnicii de la Vatra Dornei ar putea să beneficieze de gaz metan începând din luna septembrie a acestui an. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava – Gheorghe Flutur.

La inițiativa acestuia, a avut loc, luni, la Consiliul Județean Suceava, o ședință de lucru referitoare la stadiul execuției conductei de gaz metan de pe tronsonul Pojorâta – Vatra Dornei.

Gheorghe FLutur a explicat că este o investiție foarte importantă pentru municipiul Vatra Dornei și pentru zona Dornelor, atât pentru consumul casnic cât și pentru racordarea centralei termice din Vatra Dornei, aflată în conservare de mai mulți ani.

Lucrarea este finanțată de Guvernul României și executată de Transgaz. În afară de reprezentanții Consiliului Județean Suceava și ai Transgaz, au mai participat la ședința de lucru de luni responsabili ai Direcției Silvice Suceava, ai Gărzii de Mediu, ai proiectantului lucrărilor precum și dirigintele de șantier, ca reprezentant al executantului.

Valoarea totală a investiției este de 16,06 milioane lei, la care se adaugă TVA.

„Concluziile ședinței au fost că lucrarea este executată în proporție de peste 90%, din cei 25,8 de km mai rămânând de executat 2,5 km. Complexitatea lucrărilor a fost mare, traseul fiind preponderent în zona muntoasă iar instalarea conductei se face în regim îngropat. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este 31.12.2021, dar reprezentanții Transgaz au transmis că vor finaliza lucrarea în luna septembrie 2021”, a precizat Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here