Localnicii din comuna suceveană Todirești sunt terorizați de un urs care se plimbă prin comună și dă atacuri la stâni. Panica este cu acât mai mare cu cât în această localitate nu au fost niciodată urși. Oamenii spun că animalul a ajuns în zonă după ce ar fi fost adus de la Brașov.

Localnicii din Todirești sunt terorizați de un urs care s-a aciuiat prin zonă și intră în gospodării dar și la stâni. De altfel, animalul a sfașiat câteva oi la o stână și a fost alungat cu focuri de armă de un paznic de vânătoare.

Oamenii din zonă sunt speriați și spun că unii au dat nas în nas cu ursul în lanurile de floarea soarelui, alții au dat de el chiar pe drumuri, în timp ce circulau cu mașinile. Ursul a fost văzut și prin comunele învecinate, precum Bălăceana. Nicioadată în această zonă nu au fost urși iar localnicii spun că animalul a fost adus de la Brașov în zona Gura Humorului și de acolo a migrat către Todirești, în căutarea unui teritoriu și a hranei.

Localnicii terorizați de urs susțin că ar fi vorba despre un exemplar de vreo 300 de kilograme și se tem pentru ei dar mai ales pentru copiii lor. Zilele trecute polițiști și jandarmi au patrulat prin comună  cu autospecialele cu sirene în funcțiune pentru a speria ursul și astfel acesta să plece din zonele locuite.

Primarul comunei Todirești, Vasile Avram, ne-a declarat că, din fericire, ursul nu a atacat oameni până la acest moment. Primarul a discutat cu specialiștii, care spun că ursul a coborât de pe munte după ce s-a luptat cu alți rivali pentru teritoriu și a pierdut lupta, fiind astfel izgonit și așa s-a retras într-o zonă mai joasă.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here