Noua grădiniță care se construiește în curtea Școlii Generale nr.6 din Burdujeni Sat este realizată în proporție de 50%. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, care a precizat că termenul de finalizare al lucrărilor este peste un an și două luni și că până acum au fost deja finalizate structura de rezistență, structura de acoperiș, tencuielile interioare și instalațiile.
„Chiar dacă situația actuală nu permite elevilor să se întoarcă la școală, trebuie să fim mai pregătiți ca oricând să facem față măsurilor ce se impun, referitoare la prevenție și la distanțarea fizică în rândul colectivităților de elevi. Investițiile în infrastructura de învățământ reprezintă o prioritate și începând de anul viitor, o nouă unitate de învățământ pentru preșcolari va asigura accesul către procesul educațional la standarde europene. În Burdujeni-Sat, în curtea Şcolii nr. 6, sunt demarate lucrările pentru o nouă grădiniță”, a precizat Lucian Harșovschi.
Grădinița va avea regim de înălțime P+E, pe o suprafaţă construită de 438,48 mp, desfăşurată pe 848,66 mp. Se vor amenaja locuri de joacă pentru copii pe o suprafaţă de 320 mp, spaţii pietonale, precum şi 1.678 mp de spaţii verzi.
Valoarea contractului de finanțare este de 3.167.502,02 lei cu TVA. Termen de finalizare 07.2021.
În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 50%, fiind finalizate structura de rezistență, structura de acoperiș, tencuielile interioare și instalațiile.
Unitatea va asigura condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional pentru un număr de 80 preşcolari.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here