Sucevenii și turiștii care vin în județ sunt așteptați tot week-endul la târg, la târgul popular de la Muzeul Satului Bucovinean, târg care s-a deschis vineri după amiază în prezența unui public numeros.

87 de meșteri și creatori populari expun și participă la acest târg, unde puteți găsi bunătăți bucovinene dar și costume tradiționale și obiecte populare.

Una dintre marile atracții ale târgului este chef Cătălin Scărlătescu, cel care gătește pentru participanții la târg. Acesta a venit vineri, la deschiderea evenimentului și a promis că va învăța și rețete tradiționale bucovinene pe care mai apoi le va găti.

Suceveni și turiști au asistat ca la spectacol în timp ce Cătălin Scărlătescu gătea împreună cu ajutoarele sale vrednice. Oamenii au făcut fotografii și l-au filmat gătind pe celebrul bucătar.

Nu lipsesc de la târg momentele artistice, susținute de membrii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” dar nici berea și băuturi ale zonei precum afinata. De altfel, cei de la Ansamblul Ciprian Porumbescu vor realiza în fiecare după-amiază, de la ora 16.00, mici work-shop-uri muzicale din diferite zone folclorice.

„Va fi un week-end superb, vremea ține cu noi. Sperăm că va veni lumea, pentru că altfel ar fi păcat pentru eforturi și pentru ceea ce am încercat să organizăm și să propunem publicului. La târg este o expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești din toate colțurile țării. Sunt și produse de tipul miere, înghețată naturală, șerbet. Chef Cătălin Scărlătescu a venit cu echipa și un TIR și va pregăti mâncare tradițională care, bineînțeles, poate fi cumpărată. Publicul se va putea fotografia cu chef Scărlătescu și va putea discuta cu dumnealui”, a explicat în deschiderea evenimentului directorul Muzeului Național al Bucovinei – Emil Ursu.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, i-a invitat pe turiști să își facă viză de flotant pentru județul Suceava până în luna septembrie pentru că vor fi evenimente culturale și artistice importante la care vor putea participa.

„Iată că avem aceste trei zile cu un interesant târg al meșterilor populari și avem în zonă și un festival de muzică de rock. Cei care acum o lună sau două se întrebau ce va fi anul acesta după un an de pandemie, cei care se îndoiau că avem capacitatea de a organiza o serie de evenimente, iată că pe o formulă deja consacrată la care am adăugat o intensificare a parteneriatului dintre instituțiile Consiliului Județean avem numeroase evenimente pregătite și care vor avea loc pe întreaga lună august. Aș vrea să le mulțumesc tuturor pentru implicare. Avem toate genurile de muzică în această lună. Pentru ultimul weekend nu pot să dau detalii pentru că sunt încă discuții cu formațiile care vor cânta, dar va fi muzică bună în zona aceasta și în special la cetate”, a explicat Niculai Barbă.


Cu ocazia deschiderii târgului popular din acest an, Muzeul Național al Bucovinei a lansat două noi produse personalizate, cu marca muzeului: vișinată și afinată. Costul unei sticle de 750 de ml este de 84 de lei
.

Invitatul de onoare de la târg, Cătălin Scărlătescu, le-a promis sucevenilor că vor avea timp 3 zile să guste din bunătățile gătite de el, să discute cu acesta și să facă fotografii.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, l-a provocat pe chef Cătălin Scărlătescu să învețe să gătească mâncăruri tradiționale din Bucovina, provocare l-a care celebrul bucătar a răspuns cu mare drag, mărturisind că este mereu deschis să învețe rețete noi.

„Eu sunt ca un burețel. De asta am ajuns eu bucătar, că am învățat de mic. Așa că dacă cineva vrea să mă învețe o rețetă, cu mare drag”, a mărturisit Scărlătescu.(vezi video)

Niculai Barbă a anunțat vineri și lansarea de către CJ Suceava a unui nou traseu turistic, ce poate fi parcurs cu bicicleta într-o zi, respectiv drumul făcut de Ciprian Porumbescu pentru a participa la Serbarea de la Putna din 15 august 1871.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here