foto:arhiva

Și în acest an Lumina Sfântă va ajunge de la Ierusalim la Suceava, adusă de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Reprezentanții Arhiepiscopiei se vor deplasa la Ierusalim cu o aeronavă care se va întoarce la Suceava sâmbătă seară, pe Aeroportul Ștefan cel Mare, în jurul orei 19.00. De acolo preoții vor lua Lumina Sfântă și o vor duce spre bisericile și mănăstirile Bucovinei pentru Noaptea de Înviere. Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, cel care a discutat cu reprezentanții Arhiepiscopiei despre modul în care va fi împărțită Lumina Sfântă către credincioși. Preoții și voluntarii vor face acest lucru, ei fiind obligatoriu echipați cu măști dar și cu mănuși de protecție. Ion Lungu a spus că o problemă va fi în cazul scărilor de bloc și face un apel ca unul sau doi reprezentanți – echipați corespunzător, să preia lumina iar apoi să o împartă și celorlalți locatari. De asemenea, coșurile cu alimentele pentru Masa de Paște vor fi preluate de la locuințele oamenilor pentru a fi sfințite, conform tradiției.
Ion Lungu a precizat că în această perioadă în piețele din municipiu sunt inspectori de la Primăria Suceava care trebuie să verifice ca atât comercianții cât și cumpărătorii să fie echipați cu măști de față și mănuși și că se păstrează distanța socială, acea distanță de minimum un metru și jumătate.
Edilul a declarat că Primăria Suceava a pus la dispoziția Spitalului Județean alte 2000 de testere pentru COVID-19 și speră să fie testați cât mai mulți suceveni, în special cei care au în familie cazuri confirmate de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.