Manifestare de excepție la Școala Gimnazială Băișești, comuna Cornu Luncii, cu ocazia Zilei Naționale.
Este vorba despre conferința istorico-științifică ,,Artizanii Marii Uniri” în contextul parteneriatului PORȚI DESCHISE CĂTRE PRUT.
„Porți deschise către Prut ” este un proiect internațional de mare valoare între trei școli partenere : Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” – din republica Moldova, Școala Gimnaziala Băișești  – România și Școala Gimnaziala”Alexandru Ciucurencu” , Tulcea.
Conferința s-a derulat în mediul online, elevii comunicând între ei, participând efectiv la o lecție de istorie a României dar s-au derulat și momente artistice de valoare.
Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a fost în mijlocul elevilor și profesorilor din această școală, participând activ la toate acțiunile de aici și la parteneriatele cu școli din alte județe și din străinătate.
„Ziua Națională, 1 Decembrie, este o zi de sărbătoare pentru tot neamul românesc. O zi specială, care ne amintește că începând cu primii ani ai secolului XX, provinciile istorice românești au devenit istorie, iar România, un stat unitar și indivizibil, a apărut pe harta lumii.
Ziua Națională a României reprezintă totodată pentru întreaga suflare românească un prilej de cinstire a memoriei celor care au reușit să ducă la îndeplinire idealul de unire al locuitorilor tuturor provinciilor românești.
Asta am încercat și noi astăzi,școlile implicate în proiect,să simțim românește și să ne amintim de valorile care ne leagă!
La mulți ani, România!”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale Băișești. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.