Ministrul de Interne anunță măsuri la Serviciul Pașapoarte Suceava după o interpelare a deputaulului Ioan Bălan.

Deputatul PNL de Suceava i-a soliciat recent ministrului Lucian Bode să găsească soluții cu privire la deficitul de personal de la Serviciul Pașapoarte Suceava, în condițiile în care o treime din posturi nu sunt ocupate.

Ministrul de Interne a răspuns solicitării deputatului Ioan Bălan:

„În ceea ce privește situația existentă la nivelul Serviciului public comunitar de pașapoarte (SPCP) al județului Suceava, menționăm faptul că, în ultima perioadă, au fost încadrate trei posturi de agent de poliție, astfel: cu o persoană care a fost declarată ADMIS la concursul desfășurat în data de 21.05.2022 pentru ocuparea unui post vacant de agent de poliție; cu două persoane absolvente ale Școlii de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina.

În prezent, sunt în derulare procedurile de mutare de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne la SPCP Suceava, care se desfășoară potrivit prevederilor actelor normative.

În contextul creșterii numărului cererilor de emitere a documentelor de călătorie, activitatea la SPCP Suceava se desfășura în parametri optimi, serviciul funcționând cu 4 ghișee de preluare a cererilor (din 5 disponibile).

Astfel, se poate observa că este asigurată posibilitatea cetățenilor de a se programa în vederea depunerii cererilor în următoarea zi lucrătoare (cu excepția sezonului estival și a sărbătorilor, perioade în care sunt luate măsuri punctuale, proporțional cu numărul solicitărilor)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.