100 de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate de polițiști, în 24 de ore.

Captyură de 100 de kilograme de materiale pirotehnice, după controalele efectuiate de polițiștii din cadrul IPJ Suceava. De exemplu, în piața agroalimentară din Vatra Dornei a fost depistat pe un bărbat de 27 ani, localnic, ce comercializa materiale pirotehnice, fără drept.

Cu ocazia verificării tarabei deținute de către persoana în cauză, în interior au fost identificate petarde marca Piccolo Corsair (59 de bucăți) și un emițător de sunet. De asemenea, cu ocazia controlului autoutilitarei deținută de către același bărbat, au fost identificate în interior 12 baterii pirothenice, a câte 30 de focuri fiecare.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de “orice operațiuni cu articole pirotehniceefectuate fără drept”. Articolele pirotehnice, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tot miercuri, polițiștii au identificat un bărbat de 37 ani, din municipiul Suceava, în parcarea unui centru comercial din Suceava, care deținea și depozita în vederea comercializării fără drept, în portbagajul autoturismului proprietate personală, cantitatea de aproximativ 80 de kilograme articole pirotehnice, din categoriile F1 și F2.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor articole pirotehnice în valoare de 5.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, ne-a declarat că articolele pirotehnice permise publicului larg sunt doar cele din categoriile”F1’– articole pirotehnice de divertisment cu nivel de risc foarte scăzut şi nivel de zgomot neglijabil, gen artificii (steluţe; lumânari scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; minisori; inele de foc; sateliţi) şi’P18-8articole pirotehnice, altele decât articole pirotehnice de divertisment şiarticole de scenă, care prezintă un risc scăzut.

Articolele pirotehnice de divertisment din categoria 1 şi P1 pot fi achiziţionate şi utilizate doar de persoanele cu vârsta peste 16 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.