Ministrul Muncii a fost impresionat de activitatea de la Casa de Pensii Suceava. Raluca Turcan a vizitat instituția în cursul zilei de joi și a avut discuții cu cei din conducerea unității dar și cu pensionari din județ.

Raluca Turcan a fost impresionată de modul în care se derulează reevaluarea dosarelor de pensii la Casa de Pensii Suceava. Ea a cerut explicații asupra situației și le-a primit din partea directorului instituției – Constantin Boliacu și a subordonaților acestora.

Ministrul Muncii a spus că atunci când a ajuns joi la Casa de Pensii Suceava erau deja evaluate 3.338 de dosare de pensii. La plecarea sa, după două ore, numărul dosarelor evaluate a crescut cu peste 300.

“Am decis împreună cu colegii mei care coordonează activitatea instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii – Casa Națională de Pensii, AJOFM, ANPIS și Inspecția Muncii – să vizităm cât mai multe județe din țară pentru a vedea, pe teren, modul în care se derulează activitatea în fiecare dintre acestea.

Suceava este primul județ în care ne-am deplasat în echipă completă și am avut bucuria să găsesc aici, în fiecare dintre instituțiile vizitate, oameni care lucrează în ritm intens, cu implicare și cu responsabilitate.

Când am ajuns la Casa Județeană de Pensii Suceava, 3.338 de dosare de pensii fuseseră deja evaluate. În momentul în care am terminat vizita, după aproape două ore, numărul dosarelor evaluate ajunsese la 3.600.

În total, numărul dosarelor de la casa din Suceava este de aproximativ 155 000, dintre care 142 000 de dosare în sistemul de stat și alte 10 000 de dosare ale agricultorilor, în format letric (dosar cu șină), adică imposibil de recalculat dacă aceste date nu sunt transferate în format electronic.

Am încercat să identificăm soluții pentru ca această activitate intensă a caselor de pensii din toată țara să fie susținută cu personal suplimentar și tocmai de aceea am decis, în primă etapă, ca 70 de angajați ai Inspecției Muncii să fie detașați pentru o perioadă determinată și să ajute la evaluarea dosarelor.

În paralel, demarăm proiectul pentru accesare de fonduri europene prin care să finanțăm achiziția de echipamente și soft, dar și angajarea de personal suplimentar pe perioadă determinată și stimularea angajaților implicați în activitatea de evaluare”, a mărturisit Raluca Turcan după vizita de la Casa de Pensii Suceava.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here