Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns sâmbătă la Spitalul Județean Suceava, într-o vitiză inopinată. El a intrat mai întâi la Unitatea de Primiri Urgențe, după care a avut discuții cu managerul spitalului – Alexandru Calancea, și cu administratorul public al județului – Irina Vasilciuc. Ministrul Sănătății a trebuit să dea declarații în stradă, la poarta spitalului și asta pentru că managerul unității medicale nu a permis reporterilor să intre în curtea spitalului – în condițiile în care civilii intrau și ieșeau nestingheriți iar cadre cu echipament de protecție fac sistematic naveta între Spitalul Vechi și cel Nou.
La plecare, Nelu Tătaru a declarat că a fost vorba despre o evaluare uzuală și că vizita la Urgențe i-a lăsat o impresie bună. Ministrul a explicat că personalul era echipat corespunzător și că se respectă circuitele. De asemenea, timpul de așteptare al pacienților care se prezintă la UPU este scurt. Ministrul Sănătății îi încurajează pe sucevenii cu patologie non-COVID să vină la spital pentru că circuitele sunt sigure și nu vor lua virusul. „Încurajez cetățenii cu patologie non-COVID, că pot veni la spitalul din Suceava deoarece sunt circuite securizate atât pentru Covid, cât și pentru nonCovid. La ce am găsit astăzi, încurajez cetățenii din județul Suceava, care au o patologie cronică, non-COVID, să se adreseze spitalului. Cei de aici mi-au spus că nu există acel curaj al pacienților, să vină la spital. Ce am găsit în UPU încurajează și pentru evaluarea acestor patologii”, a spus ministrul.
Nelu Tătaru a precizat că la acest moment, în județele Botoșani, Suceava și Neamț se înregistrează un număr crescut de teste, dar nu și de pacienți pozitivi.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here