Minune la Brodina de Sus, la biserica mistuită de flăcări miercuri seară. Două icoane din altar au rămas intacte în ciuda faptului că obiectele din jur s-au făcut scrum.

 

O fotografie cu icoanele salvate dintre flăcări a fost postată pe pagina de facebook a Parohiei din Argel iar imaginea a devenit virală. Internauţii trimit mesaje şi spun că, într-adevăr, a fost vorba despre o minune având în vedere că biserica a ars ca o torţă.

”Iată cum Dumnezeu ne uimește de fiecare dată.

Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas ca semn al ocrotirii lui Dumnezeu.

Astfel de semne ne arată că, deși suntem în mijlocul flăcărilor, puterea lui Dumnezeu ne ocrotește.

Ne punem această întrebare, dacă Dumnezeu nu cruță sfântul Său locaș, oare noi ce șansă avem?”, au postat reprezentanţii Parohiei din Argel.

Biserica ortodoxă de rit vechi din Brodina de Sus a luat foc miercuri seară de la jarul aprins, căzut dintr-o centrală termică. Zeci de pompieri şi localnici au intervenit pentru a lichida incendiul.

Pompierii au trebuit să meargă pe un drum acoperit cu gheaţă, pe o distanţă de 15 kilometri, pentru a ajunge la intervenţie. Flăcările se vedeau de la distanţă, fiind postate de localnici imagini impresionante de la acest incendiu.

La un moment dat, în una din filmări, apare, între flăcări, crucea de metal de pe biserică. Şi aceasta a fost salvată de pompieri, care au dat-o jos (vezi foto).

Biserica a ars ca o torţă chiar în ajun de An Nou pe stil vechi. Amplasamentul este asigurat la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. În interiorul lăcașului de cult au ars toate bunurile, respectiv: veșminte, cărți, obiecte de cult de valoare, prejudiciul estimativ fiind evaluat la aprox. 1.500.000 lei.Oferta SAVCOM 1-6 Martiue OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here