Mircea Macovei nu va mai ocupa funcția de director medical al Spitalului Județean Suceava. Ortopedul se va întoarce vineri la spital după ce s-a vindecat de COVID-19 însă nu va putea să își preia funcția. Premierul Ludovic Orban a transmis joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că nu este de acord cu întoarcerea doctorului Macovei pe postul de director medical la Spitalul Județean Suceava și a solicitat Ministerul Sănătății să ia măsuri în acest sens.
„Vă transmit foarte clar, nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. În baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare, o spun limpede, nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă”, a transmis Orban.
Mircea Macovei este unul din cei răspunzători pentru focarul de COVID-19 de la spitalul sucevean după ce a chemat în ședință, în aceeași încăpere, tot personalul din spital, neținând cont că unii dintre angajați erau infectați sau suspecți de coronavirus. La rândul său, când a făcut convocarea acesta era infectat cu COVID-19. De asemenea, ortopedul a intrat în sala de operație și a participat la o intervenție chirurgicală chiar dacă era contaminat. De altfel, toate aceste aspecte fac obiectul unui dosar penal, procurorii efectuând cercetări la acest moment. Oamenii din spital sunt revoltați și de o altă revenire – cea a directorului de îngrijiri – Doina Chirap, cea care gestiona împărțirea materialelor de protecție în spitalul devenit între timp focar de COVID-19.
UPDATE: Prezent la Arad, ministrul Sănătății – Nelu Tătaru a declarat că ortopedul Mircea Macovei nu va mai ocupa funcția de director medical al Spitalului Județean Suceava. „Nu va fi preluat managementul din nou (de către Macovei – n.r.). Acolo, după cum ştiţi, avem management militar, s-a întors din concediu directorul medical, dar având în vedere că este în continuare o anchetă în desfăşurare, chiar dacă este in rem, ştim exact ce s-a întâmplat cu acele testări, când au fost adunaţi mii de oamnei pentru testare. O să am o discuţie şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, nu poate acest domn să revină (…) Chiar dacă s-a întors, nu poate fi acceptată calitatea lui de director medical. Se poate întoarce ca profesionist, medic în acest spital, dar nu ca director medical”, a declarat Tătaru, în timpul vizitei la spitalul de campanie amenajat la marginea municipiului Arad.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here