Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi (fost prefect de Suceava), a declarat în prima sa conferință de presă în calitate de candidat la funcția de președinte al CJ că județul se îndreaptă în acest moment într-o direcția greșită și că trebuie în primul rând respectate dorințele oamenilor, care vor realizarea proiectelor concrete precum asfaltările de drumuri între două localități și mai puțin vor să li se vorbească despre proiecte grandioase aduse în prim plan de unii și alții.

„Cei ce au condus județul până acum ne-au arătat ce pot să facă! Destul, e timpul pentru Suceava!”, este mesajul transmis de Mirela Adomnicăi actualului președinte al CJ Suceava – liberalul Gheorghe Flutur.

Candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Suceava a explicat că situația grea pe care o traversează toți locuitorii județului „nu se datorează unui accident nefericit, cum încearcă unii să acrediteze, ci este consecința a ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în județul Suceava”.
Mirela Adomnicăi a vorbit despre un management defectuos la nivelul Consiliului Județean Suceava și spune că, din discuțiile cu oamenii din județ, cu primari și cu consilieri locali, a reieșit că primele lucruri care trebuie să fie rezolvate în județ sunt „cele concrete, punctuale, reale”, lucruri lăsate de izbeliște, precum drumurile neasfaltate între comune sau racordarea localităților la rețeau de apă și canalizare, în timp ce unii președinți ai CJ Suceava au promis de-a lungul timpului proiecte grandioase precum amenajarea unui safari park (referire la Cătălin Nechifor), autostrăzi sau megastațiune turistică (referire la Gheorghe Flutur) – în condițiile în care Consiliul Județean Suceava nu se ocupă de construcția de autostrăzi.

Despre ce s-a întîmplat în ultimii 4 ani în județ, candidatul PSD este de părere că a fost vorba despre un management defectuos la nivelul CJ Suceava:
„Vorbim de un management defectuos, ineficient și arogant, iar pentru această situație cei vinovați trebuie să plătească. Am convingerea că în continuare vom avea puterea să vedem adevărul, vom putea să identificăm vinovații și să-i sancționăm, cel puțin prin vot, dacă nu și printr-un al mod prin care instituțiiile competente o vor face”

Mirela Adomnicăi a explicat că investitorii pleacă din județul Suceava iar turiștii nu mai îndrăznesc să vină aici, în timp ce rața șomajului crește.

Ea declarat că agenții economici din județ trec printr-o perioadă foarte dificilă și că în județ s-au înregistrat în această perioadă peste 40.000 de șomeri. De asemenea, Suceava este județul cu cele mai mici salarii din țară – conform Institutului Național de Statistică.
Mirela Adomnicăi a declarat că are și proiecte mari, de anvergură, pentru județul Suceava însă în primă fază, în situația în care ar ajunge la șefia CJ Suceava, se va ocupa de realizarea proicetele de strictă necesitate, precum modernzarea și asfaltarea drumurilor județene.

Ea a spus că oamenii au primit foarte bine lansarea candidaturii sale și că acest lucru îi dă curaj dar și o responsabilizează.

Oferta SAVCOM 7-13 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here