„Propunerea PSD de reglementare a pieței energiei se impune ca o necesitate”, declară deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi.
Aceasta spune că  modelul compesării propus de PNL nu poate face față prețurilor din Energie și că revenirea la o piață reglementată este soluția pentru depășirea crizei actuale.
Redăm declarația deputatul PSD de Suceava:
„Este clar că modelul COMPENSĂRII propus de PNL nu mai poate ține pasul cu cifrele absurde la care se tranzacționează energia electrică și gazele naturale în România.
Faptul că BNR critică liberalizarea haotică a pieței de energie făcută de guvernare de dreapta, care a condus la o inflație mai mare decât cea din Europa, arată că revenirea la o piață reglementată, pe o durată limitată de timp, este soluția corectă pentru a depăși această criză
În decembrie 2020 România avea o inflație de 2%; în UE era de 0,3%; acum România are o inflație de 15%, în timp de în UE este 8,6%.
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR: „Diferența dintre inflația din zona Euro și cea din România este creația autohtonă și e cauzată de liberalizarea haotică a pieței energiei de la noi.
S-a ajuns în situația ca România să aibă cel mai scump MWh din Europa, atenție!!!, nu pe PZU, ci în contracte bilaterale.
Petrom a cumpărat MWh-ul de la Nuclearelectrica la 2500 de lei, un preț absolut uriaș, imposibil de susținut de copleșitoarea majoritate a agenților economici, indiferent de natura lor și imposibil de susținut de către stat compensarea aferentă, destinată producătorului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.