Motociclist mort, luni noapte, într-un grav accident rutier petrecut în Gura Humorului. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani, din Stulpicani, pe nume Scheuleac Gheorghe. Acesta conducea o motocicletă neînmatriculată și neînregistrată și care nu era dotatăcu nici un fel de dispozitiv de iluminare şi semnalizare pe timp de noapte). Pe strada Mănăstirea Humorului, pe fondul deplasării cu viteză excesivă, motociclistul a iniţiat manevra de depăşire a unui autoturismu marca BMW, condus de către Marin Marius-Nicolae, de 23 ani, din Gura Humorului, care se deplasa în faţa sa. Manevra a fost iniţiată pe un sector de drum uşor în rampă, prevăzut cu marcaj longitudinal continuu. În momentul efectuării depăşirii, tânărul de 26 de ani a intrat în coliziune frontală – lateral stânga cu autoturismul depășit, al cărui conducător auto a efectuat manevra de schimbare a direcţiei de mers prin viraj la stânga, cu intenţia de a întoarce. În acel moment, conducătorul moto Scheuleac Gheorghe a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă prin partea stângă, trecând peste trotuar, fiind proiectat atât el cât şi motociclul într-o grădină din vecinătate. Motociclistul, în cădere, s-a lovit cu capul de o bordură din piatră aflată pe spaţiul verde. Cum tânîrul nu purta cască de protecție, în urma impactului a murit pe loc.
Conducătorul auto Marin Marius-Nicolae a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Procedându-se la verificarea în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere, s-a stabilit că Scheuleac Gheorghe posedă permis de conducere categ. „B”, necorespunzător categoriei din care făcea parte motociclul.
De asemenea, procedându-se la verificarea în baza de date a autovehiculelor înmatriculate în România, s-a stabilit că motociclul nu figurează ca fiind înmatriculat. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face atât conducătorul moto Scheuleac Gheorghe, care a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, iniţiată pe un sector de drum cu marcaj continuu, pe fondul unei viteze excesive şi neadaptate la condiţiile de trafic pe timp de noapte şi a condus un motociclul nedotat cu niciun fel de dispozitive sau sisteme de iluminare sau semnalizare a prezenţei pe partea carosabilă pe timp de noapte, cât şi conducătorul auto Marin Marius-Nicolae, care nu s-a asigurat corespunzător în momentul efectuării manevrei de schimbare a direcţiei de mers prin viraj la stânga. Conform polițiștilor, motociclistul a afrânat și nici nu a derapat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de comiterii infracţiunilor de: „conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” şi „ucidere din culpă”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here