Muncitor de la AMBRO grav rănit după ce bobine de carton de 2 tone au căzut peste el. Accidentul de muncă s-a petrecut vineri seară. POlițiștii și inspectorii de muncă fac cercetări în acest caz.

Un muncitor de la AMBRO grav rănit după ce a fost strivit de două bobine de carton căzute peste el. POlițiștii chemați la fașa locului au stabilit că un alt muncitor, de 23 de ani, motostivuitorist în cadrul SC AMBRO SA, manevra un motostivuitor în hala de depozitare a bobinelor de carton. La un moment dat, după ce a clădit o bobină de carton cu greutatea de circa 2 tone, acesta a efectuat manevra de mers înapoi dar atunci a acroșat o bonină identică ca dimensiuni și greutate cu cea pe care a clădit-o, mișcând-o de pe suportul de lemn spre o altă bobină. În acel moment, între cele două bobine se afla un muncitor de 48 ani, din orașul Liteni, angajat al firmei, care verifica bobinele de carton. Acesta a fost efectiv strivit de greutatea celor două bobine.

Colegii rănitului au sunat la 112 iar la fața locului au ajuns cadre de la Seviciciul de Ambulanță. Muncitorul de 48 de ani aprimit îngrijiri medicale de urgenșp după care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava. Aici acesta a fost diagnosticat cu: traumatism prin strivire, hemoragie sub-arahnoidiană masivă, contuzie toracică abdominală. Medicii au precizat că starea acestuia este critică mai ales din cauz aleziunilor de la nivelul capului.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluareamăsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here