Muncitort mort după ce a căzut în gol de la etajul doi al unei societăți comerciale din municipiul Suceava. Un coleg de-al bărbatulu a sunat la 112 și a anunțat că, în timp ce desfăşura activităţi în incinta halei aparţinând SC Betty Ice SRL, acesta a căzut în gol de la etajul 2 şi este inconştient.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul cel care a suferit accidentul de muncă este că Blidar Ion, de 57 ani, angajat al SC Sonic SRL pe postul de electrician. Joi după amiază, acesta, împreună cu colegul său, în timpul programului de lucru, s-au deplasat SC Betty Ice SRL la o hală în construcţie, cu destinaţia de depozit frigorific, unde au un contract de mentenanţă şi urmau să aibă o nouă lucrare. Ei au urcat la etajul al doilea al halei pentru a stabili un necesar de materiale. Pe placa fiecărui etaj se află o gaură de dimensiunea 3x3m, spaţiu prevăzut pentru a fi amplasat liftul, iar într-un moment de neatenţie, Blidar Ion a căzut în gol de la o înălţime de 9 m printr-un spațiu lăsat pentru lift. Întrucât a auzit un zgomot puternic, colegul său, a coborât la parter, unde l-a observat pe Blidar Ion, care era inconştient apoi a apelat SNUAU 112 pentru a solicita un echipaj al ambulanţei. La faţa locului s-au prezentat 2 echipaje SMURD, unul de descarcerare şi un echipaj al ambulanţei care i-au acordat primele îngrijiri medicale victimei, iar ulterior aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticată cu „politraumatism prin cădere de la înălţime, fractură de bazin, traumatism toraco-abdominal”, fiind continuate investigaţiile. După câteva ore de la internare, ca urmare a leziunilor suferite, Blidar Ion a decedat la Spitalul Județean de Urgență Suceava.
A fost anunțat SML Suceava în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here