drepturi de autor informatiata.ro

Municipiul Suceava revine în scenariu verde după ce rata infectărilor a scăzut la 1,17 cazuri la mia de locuitori.

Așa a decis luni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară. În municipiul Suceava erau luni dimineață 146 de cazuri active de COVID-19.

Cu alte cuvinte, scăpăm de unele restricții. De exemplu, se permite organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a mai fi limitată participarea publicului la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Aceeași limitare nu se mai aplică nici în cazul operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 06:00-22:00.

Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 06:00-22:00.

La nivel de județ erau 518 cazuri în evoluție, cele mai puține înregistrate în ultimele 12 luni.

Din 508 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 101 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 5 pacienți sunt în zona tampon și 402 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

16 pacienți internați în cea mai mare unitate spitalicească din județ prezintă forme grave de COVID și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 7 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 4 intubați ventilați invaziv).

Oferta SAVCOM 10-16 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here