O să vorbim despre o categorie aparte de politicieni suceveni, cei cu capul plecat și care pupă picioare pe la București numai să le fie lor bine și să fie groși la pungă, și care atunci când Suceava era băgată în carantină, transformată în Lombardia României, arătată cu degetul iar unicul spital viabil din județul cu aproape 700.000 de oameni era făcut COVID peste noapte, AU TĂCUT. S-au dat la fund când situația era disperată pentru suceveni, s-au închis în case și probabil au urmărit filme și seriale la TV așteptând să treacă urgia. Liberali care urlau înainte, vajnici deputați și senatori care făceau interpelări, s-au dat cu brio la fund, nu au mai vrut nimic, AU TĂCUT CU LAȘITATE! Acum, că lucrurile s-au mai calmat, au început să iasă din bârlog și să încerce iar cu declarații, adică doar cu niște cuvinte aruncate, să mai prostească electoratul. Bașca, lașii încearcă un linșaj mediatic și vor să îi taie craca de sub picioare singurului membru PNL Suceava care a reacționat în pandemie, care a ajutat sucevenii și Suceava, care A FĂCUT nu doar a VORBIT!.
Este vorba despre primarul Ion Lungu – cel care a alocat fonduri pentru spitalul aflat în situația grea, a făcut demersuri și Primăria a achiziționat un aparat de testare și testere pentru spital și ventilatoare pentru ATI, a discutat și colaborat cu conducerea militară pentru ca spitalul să fie pus pe picioare, a acordat ajutoare pentru sucevenii în situații dificile, s-a implicat în campanii de ajutorare la Spitalului Județean Suceava și a găsit soluții și pentru medicii care riscau să ajungă prin internate, a dispus măsuri pentru dezinfecția scărilor de bloc și a orașului, a discutat cu cei din Ministerul Sănătății și a făcut demersuri cât a putut pentru ca Suceava să fie scoasă din carantină, Primăria a cumpărat tuneluri de dezinfecție pentru instituții precum școlile și nu în ultimul rând s-a străduit să deschidă Bazarul pentru ca mii de suceveni să aibă ce pune pe masă în următoarele luni și a continuat proiecte de investiții.
Acum, imaginați-vă ce ar fi fost dacă și Lungu, la fel ca și confrații din politica suceveană – de la PNL, PSD și de prin alte partide, s-ar fi închis în casă două-trei luni, și s-ar fi uitat la Netflix aștepând să treacă epidemia!!! Și vorbesc foarte serios, faceți acest exercițiu de imaginație!!! Personal, eu cred că Suceava era și azi în carantină!
Când Sucevei îi era mai greu prea puțin au ajutat, prea puțini s-au ridicat să ceară ajutor și să facă ceva pentru suceveni, și asta nu ar trebui să uităm, indiferent de simpatiile și antipatiile politice!!! Și da, Ion Lungu are păcatele sale, poate fi criticat și chiar contestat, ca orice om politic, dar nu se poate spune că în pandemie nu a reacționat și nu a ajutat Suceava!!!
Acum, după război, aud că s-au trezit niște liberali viteji și vor să îl execute pe…Ion Lungu, să îl linșeze meadiatic, și un prim linșaj comandat ar fi fost la Realitatea TV, când mari realizatori ai unei mărețe emisiuni i-au imputat primarului Sucevei faptul că cei din familia sa – fiul, fiica, au afaceri! Foarte drăguț, dar totuși, dacă vrei să dai într-un om și ai un pic de morală și de etică, dai direct în el, nu în familie, pentru că a da în familia lui se numește…mârlănie!!!
Dacă aceasta este răsplata lui Lungu pentru ultimele luni (pe principiul – nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită), din partea partidului din care acesta face parte, dacă asta e strategia – ca opinia publică să fie deturnată de la a cere socoteală celor cu adevărat vinovați pentru ce s-a întâmplat la Suceava, nu pot decât să spun (cu riscul ca pentru a mia sută oară postacii acestui partid să mă catalogheze drept pesedistă) RUȘINE PNL!!! Și încă ceva – lumea nu e atât de proastă cum credeți, nu mai pune botul nici la postacii plătiți de PNL, nici la fumigene, lumea vă judecă după ce ați făcut atunci când sucevenilor le-a fost foarte greu, atunci când era coadă de dricuri la morga spitalului și nici măcar medicii nu se puteau tesa de COVID și când un oraș întreg era închis și arătat cu degetul. Nu mai aruncă PNL Suceava în luptă pentru primărie pe marele manager și vizionar Vasile Râmbu, așa cum se vehicula în urmă cu câteva luni, când unii din presă nu ezitau să îl ridice în slăvi pe acest personaj?! Eu cred că procurorii, care vor lua la puricat toate actele și contractele de la Spitalul Județean Suceava, vor avea multă treabă și vor descoperi multe lucruri, afaceri care deja PUT și despre care ziariști de investigație au scris. Contracte date cu dedicație și la suprapreț! Cu ce o să mai deturnați atunci atenția opiniei publice sucevene de la realele probleme și de la cei vinovați pentru criza COVID de la Suceava, ce fumigene o să mai găsiți să le aruncați în spațiul public?!
Și da, Alexandru Băișanu, pe care postacii PNL îl scuipă în cap pe rețelele de socializare, a fost singurul parlamentar sucevean care a ieșit în față și a spus ADEVĂRURI TRISTE din spitalul focar și a cerut ajutor pentru Suceava atunci când a fost nevoie!!! Putea și el să stea liniștit pe Netflix și la fel putea să facă și Ștefan Mandachi – cel care dacă ar intra în politica suceveană poate ar putea să schimbe ceva! În rest – avem un mesaj pentru muții din pandemie – hai sinctir jegoșilor, nu ați făcut nimic pentru Suceava, nici nu ați fi fost în stare din moment ce la București nu vă mai bagă nimeni în seamă, în frunte cu Sică Mandolină și cu președintele care ne-a luat medalia dar și-a uitat platanul uscat în fața spitalului transformat în unitate COVID în timp ce în capitală spitale de campanie zac în soare nefolosite!!! Dar nu ați văzut nimic, timp de 2 luni, nu ați făcut interpelări și nu ați mișcat nici un deget pentru sucevenii care v-au trimis în Parlament prin votul lor! Acum vă miroase a campanie electorală și trebuie să vă faceți jocul, că doar la asta vă pricepeți bine!!!

ALINA IOSIF

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here