Tot nordul Italiei este în carantină, de sâmbătă noapte, din cauza epidemiei de coronavirus. Vorbim de peste 16 milioane de oameni.
Guvernul italian a plasat în carantină mare parte din nordul țării, ceea ce restrânge libertatea de mișcare pentru aproape un sfert din populația țării.„Ne confruntăm cu o situație de urgență. Este o urgență națională”, a declarat premierul Giuseppe Conte anunțând într-o conferință de presă, susținută după ora 2:00 noaptea, decretul prin care se impune carantina în regiunea Lombardia și în 14 provincii. Cel puțin 16 milioane de oameni sunt vizați de măsurile de carantină obligatorie până la începutul lunii aprilie.
Provinciile vizate de măsurile de carantină sunt: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția. Vor fi închise sălile de sport, piscinele, muzeeele, stațiunile de schi. Competițiile sportive se vor desfășura fără public. Restaurantele și cafenelele vor fi deschise, dar clienții trebuie să stea la cel puțin un metru distanță unul de celălalt. Oamenii trebuie să stea pe cât de mult posibil în case, iar cei care încalcă măsurile de carantină riscă trei luni închisoare. Școlile vor fi, bineînțeles, închise, titrează digi24. De asemenea, nu mai pot avea loc nunți și înmormântări, pe durata carantinei. Magazinele rămân deschise, dar numai de luni până vineri. În Italia numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 6.000 și sunt 233 de decese.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here