Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul este noul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Așa a decis marti, 21 iulie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Postul de Arhiepiscop al Sucevei și Rădauților a rămas vacant ca urmare a trecerii în veșnicie a ÎPS Pimen – care a murit la vârstă de 90 de ani, răpus de COVID-19. Noul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a fost ales prin vot secret. Pentru același post a candidat și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul – episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. PS Calinic Botoșăneanul s-a nascut în Iași, la 18 noiembrie 1957.
După vot, Arhiepiscopul ales al Sucevei și Rădăuților a luat cuvântul aducând mulțumiri și anunțând continuarea și sporirea lucrării Arhiepiscopului Pimen în „dulcea Bucovină”, alături de „vlădica Damaschin”, preoți și credincioși.
„Vom încerca să reparăm mrejele Ortodoxiei care au fost rupte de schismele și dezbinările consumate ca rezultat al libertății de exprimare de după 1989, respectând totodată, cu toată seriozitatea, canoanele rânduite de Sfinții Părinți, legiuirile Bisericii precum și hotărârile Sfântului Sinod”, a spus noul arhiepiscop ales.

OFERTA SAVCOM 26-31 Octombrie
OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here