Lucrările la noul terminal al Aeroportului Suceava sunt aproape de finalizare. Anunțul a fost făcut luni de președintele Consiliului Județean Suceava – Gheorghe Flutur. Acesta a efectuat o vizită la Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare”.

Noua investiție făcută de Consiliului Județean Suceava este de aproape 3,3 milioane de euro și va avea ca efect creșterea capacității de preluare a pasagerilor pe aeroportul sucevean. Aerogara se extinde pe 1.400 de metri pătrați. De asemenea, se extinde un spațiu de 108 metri pătrați de la parterul aerogării vechi și  crește astfel și capacitatea zonei pentru plecări interne, a explicat Gheorghe Flutur. 

”Suntem la secția de sosiri, secția din terminalul nou, în spate să văd locurile pentru lifturi, cabinele pentru vama, poliție de frontieră și spațiile pentru deservire a sosirilor. Suntem la parter, la etaj este spațiu pregătit pentru sosiri cu trierea bagajelor, banda transportoare și o sală pentru sosiri. Extrem de important este că fluidizăm traficul sosirilor, mai ales că avem destule curse care sunt la ore apropiate și atunci prioritară a fost pentru noi descongestionarea și scurtarea timpilor de așteptare și a formalităților pentru pasageri. O noutate pe care vreau să o mai subliniez, pentru plecări interne modernizăm, extindem un spațiu de 108 m pătrați de la parterul aerogării vechi și în felul acesta crește și capacitatea zonei pentru plecări interne, cu 108 metri pătrați. Sosirile interne rămân clasic, unde au fost și până acum, iar zona terminalului vechi va fi tot o zonă de plecări internaționale. Practic Aeroportul „Ștefan cel Mare din Suceava se extinde cu zone amenajate pentru plecări și sosiri internaționale mai numeroase. Ne pregătim pentru deschiderea spre lume și mai puternic a aeroportului de la Suceava”, a explicat președintele CJ Suceava. 

Acesta a declarat că o sală de 365 de metri pătrați va fi destinată plecărilor internaționale.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here