Numărul deceselor din cauza COVID-19 în rândul sucevenilor este mai mare decât cifrele comunicate oficial, semn că la nivelul spitalului, la un moment dat, în luna martie, nu au fost raportați toți morții din motive pe care procurorii trebuie să le deslușească. Practic, zeci de persoane decedate din cauza coronavirusului la Suceava nu apar în statisticile oficiale. În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi după amiază la spital, directorul medical al unității, reputatul chirurg Valeriu Gavrilovici, a prezentat, la solicitarea reporterilor, situația deceselor. Dacă la acest moment în județ sunt oficial raportate, prin Grupul de Comunicare Strategică de la București, 158 de morți de COVID, în evidențele Spitalului Județean sunt cel puțin 186. Valeriu Gavrilovici a precizat că în luna aprilie au fost 149 de decese din cauza coronavirusului în rândul pacienților internați, în martie – doar 19 și în mai – 18 decese. În plus, în luna martie au fost 37 de decese în rândul unor pacienți suspecți de COVID-19. La aceste date se adaugă decesele produse în Unitatea de Primiri Urgențe și cele înregistrate la Serviciul Județean de Medicină Legală, însă cifrele nu cresc foarte mult – a precizat Gavrilovici.
Managerul spitalului, dr.Anatolii Buzdugan, a declarat miercuri că toate documentele medicale și fișele pacienților sunt în spital și că vor fi puse la dispoziția procurorilor după ce vor fi decontaminate.
Una peste alta, dezastrul de la Suceava este mult mai mare decât au lăsat autoritățile să se înțeleagă în luna martie, atunci când spitalul nu a raportat decât 19 decese (?!). Deputatul sucevean Ștefan Alexandru Băișanu (Forța Națională) a fost singurul om politic din județ care a ieșit în mod public, inclusiv joi dimineață, și a declarat în repetate rânduri că numărul de decedați este mult mai mare și că se mușamalizează situația deceselor cauzate de COVID-19 la Suceava. Conform acestuia, ar fi vorba despre 238 de morți.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here