Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a purtat în cursul zilei de joi discuții cu conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava despre prioritățile acestora, analizate și în ultima întrunire a Consiliului de Administrație.

„Am dorit să vedem care sunt nevoile lor pentru a le asigura de îndată sprijin financiar. În primul rând este vorba despre înființarea unei Unități de Terapie Intensivă în imediata apropiere a Secție de Boli Infecțioase. Unitatea va fi dotată cu 20 de paturi, unitate CT pentru COVID, laborator de analize. Foarte important, existența acestei unități va permite ca, odată cu scăderea sub 150 a numărului de pacienți COVID internați în Spitalul Județean, să putem asigura spitalizarea doar în pavilioanele de la spitalul vechi, urmând ca spitalul nou să redevină non-COVID.
Apoi, este nevoie, pentru pacienții non-COVID, de o stație de osmoză inversă pentru dializă”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Totodată, Flutur a anunțat că de miercuri până joi dimineață, din Spitalul Județean Suceava au fost externați 25 de pacienți, la această dată mai fiind internați 421 bolnavi COVID.

De asemenea, el a transmis că a fost rezolvată problema cu medicul epidemiolog de la unitatea spitalicească.

„Se lucrează la amenajarea condițiilor necesare și, în scurt timp, se va putea relua activitate în Ambulatoriul integrat. Se reiau lucrările la investițiile aflate în derulare la Spitalul Județean Suceava, deja se lucrează la clădirea noului bloc operator”, a declarat Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 25-30 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here