Gheorghe Flutur despre Păltinoasa:”O comună bucovineană de nivel european”.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat împreună cu primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling, lucrările de modernizare a unui drum din localitatea Capu Codrului. Flutur a precizat că modernizarea drumului în lungime de 2,5 kilometri este făcută prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar investiția se ridică la 1,3 milioane de lei.

„Se asfaltează un drum spre biserică, dar vreau să îl felicit pe primarul Eduard Wendling pentru modul cum a gândit gospodărește, legat de această investiție. Aici era coloana de apă și canal, doar pe o parte funcțională, a reușit să racordeze și pe cealaltă parte casele oamenilor, și îl felicit. Nu am să înțeleg niciodată de ce a rămas nepusă în funcțiune această coloană, care de câțiva ani de zile era băgată în pământ”, a precizat președintele CJ Suceava.

Flutur a subliniat că Eduard Wendling a făcut o treabă extraordinară și Capu Codrului și Păltinoasa au căpătat o altă față.

„O comună românească de nivel european. Primarul a renovat căminul cultural. Are o arhitectură mai nemțească acest cămin, civilizat, îți este drag să intri în el. A făcut dispensare comunale la Capu Codrului și la Păltinoasa, un lucru extraordinar pentru o comună. De asemenea, școlile sunt pregătite pentru că suntem în ajunul începerii noului an școlar. Acesta sunt pregătite, sunt dotate cu tablete și vreau să îi mulțumesc și să îl felicit pe primarul Eduard Wendling pentru această hotărâre cu care a finanțat comunitatea locală”, a mai spus șeful administrației județene sucevene.

El a subliniat că în comuna Păltinoasa iluminatul public este de nivel european, cu leduri de foarte bună calitate. Totodată, Flutur a precizat că primarul Wendling are proiecte de dezvoltare și pentru următorul mandat, cum ar fi extinderea rețelei de apă și canalizare, dar și construcția unei stații de epurare în aval.

„Îi suntem alături și mă bucur că are pregătită în linie dreaptă proiectul pentru gaze naturale pentru această comunitate. Are peste 1.000 de posibil beneficiarii în Capu Codrului și Păltinoasa. De asemenea, Păltinoasa este o comună turistică, care este în apropiere de Gura Humorului, o comună care așteaptă Șoseaua de Centură care să ocolească orașul Humor pentru că vara este aglomerație foarte mare și eu sunt convins că va fi o comună etalon a Bucovinei”, a declarat Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here