polițiști, sursă foto România Liberă

O patroană de pensiune suspectă de COVID a cazat turiști și a discutat cu ei deși trebuia să stea în izolare. Ea s-a ales cu dosar penal în timp ce sanitarii fac acum anchetă epidemiologică pentru a stabili cu câți turiști a intrat în contact femeia inconștientă.

A dat dodavă de inconștiență crasă și, în loc să stea în izolare, o patroană de pensiune suspectă de COVID a cazat turiști, la Vatra Dornei, în gospodăria unde ea ar fi trebuit să stea în izolare. Având în vedere Planul de acțiune organizat la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei, pe linie de respectare a măsurilor de autoizolare de către persoanele carantinate la locul de domiciliu ca urmare a infectării cu virusul COVID-19, sâmbătă, un echipaj de poliție împreună cu reprezentantul DSP și doi lucrători din cadrul Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei, s-au deplasat la domiciliul unui bărbat confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, aflat în autoizolare, împreună cu membrii familiei sale.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul și soacra sa respectă măsurile de autoizolare impuse la data de 16.10.2020 de către DSP Suceava, măsură care va expira în data de 29 octombrie, aceștia fiind carantinați în camere separate ale imobilului unde își au domiciliul. În aceeași curte se află însă și o pensiune administrată de soția bărbatului.

Polițiștii au constatat cu stupoare că femeia care administrează pensiunea, față de care s-a dispus măsura autoizolării începând cu data de 16 octombrie, nu a respectat regulile de distanțare socială și perimetrul în care trebuia să execute autoizolarea. Ea a cazat, începând cu data de 23 octombrie, un număr de 12 turiști în clădirea amplasată în curtea casei sale. Cu ocazia verificărilor, au fost identificați turiștii cazați, urmând a se stabili care dintre aceștia au intrat în contact direct cu femeia. De asemenea, reprezentantul DSP prezent la fața locului a sancționat-o contravențional pe patroana pensiunii, conform reglementărilor în vigoare. În cauză s-au întocmit dosar de cercetare penală în care se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.