foto din arhivă

Petreceri și botezuri în pandemie cu zeci de persoane, întrerupte de polițiști, la Molid și Șcheia. IPJ Suceava efectuează zilnic verificări și controale în restaurante, baruri și pensiuni, dar se pare că sunt suceveni predispuși să încalce normele impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Polițiști, mascați și jandarmi au spart sâmbătă petreceri și botezuri în pandemie cu zeci de persoane. Astfel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vama s-au autosesizat sâmbătă cu privire la organizarea și desfășurarea unui eveniment privat la o pensiune de pe raza satului Molid. Agenții au identificat în interiorul locației peste 60 de persoane, la o petrecere, fiind încălcate dispozițiile legale și reglementările stabilite prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Evenimentul privat, un botez, a fost întrerupt de polițiști, iar persoanele au părăsit locația. Administratorul localului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Tot sâmbătă, în jurul orei 21.30, în timpul executării serviciului de patrulare pe raza comunei Şcheia, polițiștii s-au sesizat cu privire la desfăşurarea unei petreceri(cumătrii) într-o locație situată pe strada Cascadei din localitate. La faţa locului s-au deplasat 3 echipaje de poliție, fiind sprijinite de către un echipaj B.O.P. Suceava, un echipaj al poliţiei Locale Suceava şi un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Suceava. S-a contatat că un localnic de 31 ani, a amplasat pe strada Cascadei din Şcheia, un cort unde era organizată o cumătrie la care participau circa 30 de persoane fără a respecta normele de prevenire a răspândirii COVID 19. Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie. Bărbatul de 31 de ani a fost sancţionat contraventional cu amendă în valoare de 2000 lei.

Tot la Șcheia polițiștii au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Aramei este organizată o cumătrie la care participă mai multe persoane. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale SPR 9 Şcheia, constatând faptul că un bărbat de 36 ani, localnic, a organizat o cumătrie, la eveniment participând 40 de persoane. Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie. Bărbatul de 36 de ani a fost sancţionat contraventional cu amendă învaloare de 2000 lei.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here