Spitalul Județean Suceava

Fiecare pat de la Spitalul Județean va fi dotat cu aparat de oxigen. Declarația a fost făcută de managerul spitalului, Alexandru Calancea, care a precizat că au fost probleme grave cu lipsa de oxigen pe timpul pandemiei de COVID-19 și tocmai de aceea s-a luat decizia ca fiecare pat din spital să aibă și exigen.

Investiția va fi de 3 milioane de euro, bani din fonduri europene.

De asemenea, spitalul va avea și o centrală de aer condiționat și tratat, tocmai pentru a se preveni transmiterea prin aer a virușilor și a bacteriilor.

Alexandru Calancea a anunțat că atât Terapia Intensivă, dar și Unitatea de Primiri Urgențe se vor extinde deoarece sunt din ce în ce mai mulți pacienți.

„Vom avea o extindere a spațiului actual și o reamenajare, o îmbunătățire a circuitelor și a traseelor în această Unitate de Primiri Urgențe.

Și dacă tot am vorbit de Unitatea de Primiri Urgențe, în această zonă va fi înființată o sală chirurgicală de politraumă.

Spitalul Județean Suceava are un compartiment de săli operatorii de chirurgie la standarde naționale, europene, dotate așa cum trebuie. Nu demult am dat în folosință cele patru săli operatorii noi, săli operatorii extraordinare, de 60 de metri pătrați dotate cu aparatură de ultimă performanță, iată că apare și această necesitate în anul 2023 de a avea o sală de politraumă, o sală chirurgicală foarte mare în care un pacient politraumatizat cu mai multe nevoi de medici specialiști, cu mai multe echipe operatorii să poată intra în acest act chirurgical și să se ofere asistența optimă de care acest pacient are nevoie”, a precizat managerul Spitalului Județean Suceava. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.