Autorii unei tâlhării în stradă, sîltați de mascați în urma unor percheziții. Este vorba despre doi frați din Putna.

Totul a pornit de la o sesizare depusă de un bărbat, care reclama faptul că a fost victima  unei infracțiuni de tâlhărie comisă în noaptea de 25/26.06.2022 pe raza comunei Putna.

Astfel, s-a dispus  încadrarea juridică faptei comise ca infracțiunea de ”tâlhărie calificată” iar polițiștii au solicitat instanței de judecată emiterea a două mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii, doi frați din Putna.

În urma autorizațiilor emise de  instanță, duminică. începând cu ora 11:00, au fost puse în executare mandatele de executare a perchezițiilor domiciliare ocazie cu care au fost identificați la domiciliu și cei doi suspecți care au fost conduși, în baza mandatelor de aducere, la sediul Poliției municipiului Rădăuți pentru cercetări.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției mun. Rădăuți – Biroul ordine publică, Biroul Investigații Criminale și ai Secției 3 Poliție Rurală Marginea însă nu au fost identificate mijloace materială de probă iar telefonul și suma de bani nu au fost recuperate.

La audieri cei doi frați nu au recunsocut faptele comise și nu au cooperat pentru soluționarea cauzei.

În baza probatoriului adminstrat de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, ambii autori au fost audiați în calitate de  suspect și au fost reținuți preventiv pentru o periaodă de 24 ore.

În cauză s-a reținut faptul că în noaptea de 25.06.2022, în jurul orei 23:20,cei doi frați, în timp ce se aflau pe drumul comunal din Putna, sat Gura Putnei, au acostat persoana vătămată și, după ce i-au solicitat acestuia să scoată tot ce are în buzunare, i-au scotocit forțat buzunarele articolelor vestimentare, l-au îmbrâncit, victima căzând pe sol și fiind pusă în imposibilitatea de a se apăra.

De asemenea, cei doi inculpați i-au sustras persoanei vătămate, din buzunarul din spate al pantalonilor suma de 500 lei iar din mâna dreapta un telefon mobil marca Huawei.

La nivelul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost constituită escortă cei doi inculpați fiind introduși în arestul CRAP Suceava iar ulterior vor fi prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.