Captură de aproape 200.000 de articole pirotehnice, în urma unor percheziții și controale efectuate de polițiștii suceveni.

Percheziții la comercianți ilegali de petarde și obiecte pirotehnice periculoase. Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – S.I.C.E., cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Arme Explozibili si Substanțe Periculoase, au efectuat duminică trei percheziții domiciliare și 3 controale economice pe raza municipiului Suceava.

În urma acestor percheziții și controale au fost descoperite și ridicate peste 115.200 bucăți articole pirotehnice de sezon, ambalate și depozitate în diferite cutii și saci, având o greutate de peste 450 kg și o valoare de peste 54.000 lei.

În acest sens, cercetările sunt efectuate în continuare față de mai multe persoane, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drep”, toată cantitatea de materiale fiind indisponibilizată.

Perchezițiile au fost realizate cu forțe de sprijin din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Tot duminică, polițiștii din cadrul SAESP al IPJ Suceava, în baza informaţiilor existente la nivelul serviciului şi a planului de acţiune „Foc de artificii 2020”, au surprins în flagrant, în parcarea restaurantului Stibina din comuna Fântâna Mare, un tânăr de 30 ani, din Boroaia, care oferea spre vânzare, fără drept, 31.532 (cca 100 kg) articole pirotehnice de diferite categorii.

În continuarea cercetărilor și a activităților informativ operative desfășurate în cauza de mai sus, polițiștii din cadrul SAESP al IPJ Suceava, lau identificat un individ de 34 ani, din Baia, care deținea și depozita fără drept într-un garaj de la domiciliul său 45.423 (cca 1000 kg) articole pirotehnice de diferite categorii.

De asemenea, s-a stabilit faptul că tânărul de 30 de ani se aproviziona cu articole pirotehnice de la bărbatul de 34 de ani.

În cauză au fost întocmite două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Și în acest caz, toate articolele pirotehnice menţionate (76.955 buc .), în valoare de cca. 35.000 lei şi în greutate de circa 1100 kg, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Oferta SAVCOM 22-17 Februarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here