Percheziții ale DIICOT la contrabandiști din Suceava, Ialomița și București pentru destructurarea unui grup infracțional organizat care se ocupa cu contrabanda. Vorbim despre un amplu dosar deschis după ce inițial polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară cu 2400 litri de motorină fără documente. Ulterior, procurori ai DIICOT Ialomița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Ialomița au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Suceava, fiind puse în executare 10 mandate de aducere. La Suceava a fost destructurată o grupare infracțională de la Dornești din care făceau parte mai mulți frați. Cu ocazia efectuări perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9.000 de litri de motorină, 5 instalații artizanale folosite la sustragerea de carburant, 8 butelii cu gaz refrigerant, un pistol cu aer comprimat deținut fără autorizație și 200 de litri de ierbicid, aproximativ 2.500 de pachete de țigări de contrabandă, 355.807 lei, 71.650 de lire sterline, 31.430 de euro, 11.000 de dolari, 6 telefoane mobile și 4 cartele SIM.Marfa de contrabandă era adusă din Ucraina. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a 12 autoturisme. Șase inculpați au fost reținuți iar apoi arestați preventiv pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi.

Cum acționa rețeaua și cum a reușit să aducă în țară mii de tone de motorină

Procurorii spun că în perioada 2017-2019, inculpatul B.C.C. a constituit un grup infracțional organizat împreună cu inculpații B.B., B.B., B.R., B.D.G. și B.M.M., având ca scop săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse petroliere și țigarete provenind din spațiul extracomunitar și totodată a desfășurat activități de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare de astfel de bunuri. Din investigaţiile efectuate şi probele administrate până în prezent a rezultat faptul că membrii grupului infracţional au achiziționat din Ucraina și transportat pe teritoriul României, prin intermediul conductorilor de tren, cantități importante de țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, precum și motorină, în vederea comercializării acestora.
Astfel, inculpații preluau marfa de contrabandă, pe care o depozitau inițial într-un imobil dezafectat, situat în apropierea căii ferate, urmând ca ulterior marfa să fie încărcată și transportată la persoanele interesate și foarte atent verificate de către membrii grupării. S-a reţinut faptul că, garnitura de tren folosită de către membrii grupului pentru introducerea produselor de contrabandă, a efectuat în medie 6 curse pe zi, cu aceiași conductori de tren, iar la un transport inculpații introduceau în țară un număr de 4-6 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană, precum și 1-2 tone de motorină pe zi. Motorina era comercializată imediat unor persoane de pe raza localității Milișăuți, județul Suceava, deținătorii unor societăți cu profil agricol. Pentru a asigura succesul activităţilor infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au modificat elemente și componente de caroserie ale autovehiculelor destinate transportului de țigări, pentru a disimula existența în interior a acestora. S-a reţinut faptul că, inculpații B.B., B.B., B.R., B.D.G., B.C.C., sub coordonarea directă a inculpatului B.M.M., aveau rolul de a prelua produselor extracomunitare de la garniturile de tren, de a le transporta la imobilul aparținând lui B.M.M., precum și la diferiți clienți, de a asigurara paza sau de a intermedia comercializarea acestora la prețul stabilit de B.M.M. De asemenea,în urma cercetările efectuate în cauză, s-a constatat faptul că inculpatul B.B. avea rolul de a ține legătura cu conductorii trenurilor, de a asigura paza și transportul motorinei la imobilul aparținând inculpatului B.M.M., precum și de a transporta țigaretele de contrabandă la locuința sa, țigarete pe care ulterior le comercializa către terțe persoane.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here