Percheziții de amploare la persoane și sedii de firmă, într-un dosar de evaziune fiscală. Perchezițiile au avut loc miercuri dimineață, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Au fost efectuate percheziţii domiciliare în 10 locații, din care 7 pe raza județului Suceava, iar 3 pe raza județului Bihor, la sediile a 4 persoane juridice și la domiciliile unor persoane fizice.

Anchetatorii spun că, în perioada martie – octombrie 2021, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Suceava au evidențiat, în repetate rânduri, în actele contabile, cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, înregistrând achiziții fictive, de la 3 societăți comerciale (2 din județul Suceava și una din județul Bihor), sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale față de bugetul de stat cu suma de 471.029 lei, reprezentând TVA.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor, au fost identificate și ridicate documente contabile, precum și sisteme informatice conținând evidență contabilă în format electronic, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.