Percheziții DIICOT la membrii unei rețele de trafic de cocaină. Descinderile s-au făcut în paralel, în mai multe țări.

Procurorii DIICOT Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, Centrul de Cooperare Poliţienească și poliţiştii ai Serviciului de Investigaţii Criminale, au organizat o acţiune pentru combaterea traficului de droguri de mare risc (cocaină) la nivel internaţional.

Activitățile au fost organizate în baza unui Ordin European de Anchetă iniţiat de către autorităţile judiciare italiene şi au fost desfăşurate în cadrul operaţiunii internaţionale Los Blancos.

Perchezițiile s-au derulat pe teritoriul mai multor state europene, respectiv: România, Italia, Olanda, Germania, Grecia, Ungaria, Spania, Albania, Franţa şi Emiratele Unite, vizată fiind o reţea de traficanţi de cocaină care acţiona la nivel internaţional.
Reţeaua respectivă de criminalitate organizată ar fi fost formată din traficanţi de droguri ecuadorieni, columbieni, albanezi, precum şi din alte state europene, care ar fi fost implicaţi în distribuţia de cantităţi foarte mari de cocaină prin celule ce ar fi fost situate în diferite ţări europene.

Pe teritoriul României, operaţiunea Los Blancos a vizat unul dintre membrii acestui grup infracţional, respectiv un bărbat şi a constat în efectuarea a 2 percheziţii domiciliare, la data de 15 septembrie 2020, la adresele persoanei vizate, precum şi în punerea în executare a unui mandat european de arestare pe numele acesteia emis de autorităţile judiciare italiene.
În baza acestui mandat, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a persoanei solicitate de autorităţile italiene, iar, la data de 16 septembrie 2020, Curtea de Apel Iaşi a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până la predarea acestuia către autorităţile judiciare italiene.

Suportul financiar și logistic a fost asigurat de către EUROJUST.
La activități au participat și poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Iaşi şi jandarmi din cadrul I.J.J. Iaşi.

Oferta SAVCOM 22-17 Februarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here