Percheziții într-un dosar ce vizează fraude bancare. Este vorba despre persoane care au obținut ilegal credite bancare.

În dimineaţa zilei de 10.08.2021, patru echipe formate din 8 lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Suceava în data de 05.08.2021, în dosarul penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, ce vizează comiterea unor fraude bancare (infracțiuni de înșelăciune sub forma autoratului, complicității și instigării, precum și infracțiuni de fals în înscrisuri).

În baza actelor de cercetare penale efectuate în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a reuşit documentarea activităţii infracţionale a 5 persoane (3 femei și 2 bărbați) cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la înșelăciune, instigare la uz de fals, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la domiciliile suspecţilor situate pe raza municipiilor Rădăuți sau Suceava, lucrătorii de poliţie au identificat şi ridicat mai multe înscrisuri, telefoane și carduri bancare, care pot servi ca mijloace de probă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale ale suspecților.

Totodată, au fost emise cinci mandate de aducere, fiind conduse la sediul unității în vederea audierii în calitate de suspect cele 5 persoane.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că în luna martie 2019, cei cinci suspecți au organizat obținerea frauduloasă a unor credite de la instituțiile bancare, prin care s-a cauzat un prejudiciu în sumă de 99.400 lei.

Din prejudiciul total în sumă de 99.400 lei, a fost recuperată suma 48.989 lei, ca urmare a sechestrului asigurator dispus asupra unui autoturism deținut de către unul dintre suspecți.

În urma audierilor, organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Suceava – S.I.C.E. au dispus reținerea celor cinci suspecți pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 11.08.2021, aceștia să fie prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru luarea măsurilor preventive care se impun.

Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here