Percheziții în municipiul persoane la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. 19 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Suceava pentru audieri. 

În cursul zilei de joi, 23 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Suceava, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în modalitatea cultivării, punerii în vânzare, vânzării și distribuirii de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava, fiind puse în executare 3 mandate de aducere emise pe numele a 3 persoane bănuite și 16 citații, în vederea audierii persoanelor în calitate de martor, pentru efectuarea de activități de urmărire penală și dispunerea de măsuri procedurale.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate recipiente, pungi și plicuri conținând fragmente vegetate susceptibile a fi substanțe cu efect psihoactiv, comprimate medicamentoase, un cântar electronic, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, sume de bani în lei și valută, precum și înscrisuri.

Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava 19 persoane, în vederea audierii, procurorul de caz dispunând punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bărbat, de 26 de ani, din municipiul Suceava și reținerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului T.E., în vârstă de 26 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, efectuarea, în mod neautorizat și fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada 2019 – 2020,  T.E. a comercializat droguri de risc (cannabis) și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza municipiului Suceava.

T.E. este o persoană cunoscută organelor de urmărire penală ca având preocupări infracționale pe linia traficului de droguri și consumului de droguri încă din cursul anului 2018, când, în urma unui accident rutier, a fost transportat la spital, unde în urma investigațiilor medicale efectuate s-a constatat că acesta consumase cocaină.

La sfârșitul anului 2019, după procesul de recuperare medicală, tânărul a reluat activitatea infracțională pe linia traficului de droguri, deținând și vânzând, atât droguri de risc, cât și produse psihoactive.

De asemenea, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de alți doi bărbați, pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here