polițiști
sursă foto TimpOnline

În cursul zilei de sâmbătă polițiștii și jandarmii au continuat activitățile de monitorizare și control a persoanelor aflate în autoizolare dar și acțiunile de control a unităților de alimentație publică pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanței Militare nr. 1.

Spre exemplu, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a efectuat controale pe raza de competență pe linia respectării prevederilor legale de către agenții economici, respectiv interzicerea servirii și consumului de băuturi alcoolice în spațiile destinate acestui scop. Astfel, pe raza comunei Pojorâta a fost identificat un magazin pe terasa căruia se aflau trei persoane, care consumau diferite băuturi alcoolice. Administratorul întreprinderii individuale, un bărbat de 60 de ani din comuna Iacobeni, a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr.1 din 1999 modificată și Ordonanța Militară nr. 1 din 17 martie 2020, cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

Aceeași patrulă de poliție a identificat pe raza comunei Pojorâta în incinta unui magazin aparținând unei societăți comerciale administrate de o femeie de 53 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, 20 de persoane care serbau ziua onomastică a fiicei acesteia, într-un spațiu închis din imobil. Societatea comercială a fost sancționată contravențional.

Un polițist din cadrul Secția 11 Polițe Rurală Pojorâta a identificat într-o stație de alimentare cu carburant din comuna Pojorâta, un bărbat de 27 de ani din comuna Fundu Moldovei, care a pătruns în zona caselor de marcat și a solicitat o cafea, deși trebuia să se afle în izolare la domiciliu. Bărbatul a adoptat un comportament necooperant, motiv pentru care, a fost încătușat și condus la sediul poliției, unde, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Polițiștii orașului Vicovu de Sus au procedat la sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea O.U.G. nr.1 din 1999 modificată și Ordonanța Militară nr.1 din 17.03.2020, a unui bărbat de 33 de ani din comuna Șcheia, care a ales să respecte autoizolarea la domiciliul concubinei sale, din comuna Ulma și care, la data de 20 martie, ora 18.10 nu a fost identificat de polițiști la domiciliul ales.

În cursul zilei de sâmbătă au fost verificate 1442 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, 66 de unități economice și 435 de persoane aflate în carantină instituționalizată.
În urma acestor verificări, realizate de efective compuse din 207 polițiști, 53 de polițiști locali și 30 de jandarmi, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale dintre care zece sancțiuni pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, valoarea totală a acestora fiind de 18.300 lei.

De asemenea au fost aplicate două sancțiuni contravenționale unor unități economice, pentru nerespectarea Ordonanței Militare.

Totodată echipaje ale poliției rutiere au asigurat deplasarea și însoțirea a șapte autovehicule cu un număr de 23 de persoane care au fost plasate în carantină instituționalizată sau conduse spre destinațiile de domiciliu în vederea aplicării măsurii de izolare voluntară.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here