foto:arhivă

Petreceri de 8 Martie, sparte de polițiști. S-au aplicat amenzi pe bandă rulantă, în numai 2 zile, amenzi în valoare de aproape 100.000 lei.

În contextul apropierii Zilei Femeii, polițiștii au intensificat activitățile, în special pentru conștientizarea populației pentru a nu organiza eve, unde se identifică un risc sporit de răspândire a SarsCov2.

La 06.03.2021, ora 23.27, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la un restaurant muzica este la maxim. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a constatat că cele sesizate se confirmau. În incinta restaurantului au fost identificate mai multe persoane venite în scop turistic care ascultau muzică.

În cauză administratorul pensiunii – restaurant a fost sancţionată contravenţional cu suma de 2000 lei conform art. 65 lit. l din Legea 55/2020 raportat la art. 1 pct. 2 din Anexa 3 la HG 35/2021, pentru desfăşurarea unui eveniment în spaţiu închis.

La 06.03.2021, lucrătorii SPR 14 Vama, în timp ce executau o acțiune organizată pe linia respectării normelor dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2, în urma exploatării unor informații obținute au verificat o pensiune, din com. Vama, sat Molid.

Într-o sală de mese din interiorul pensiunii a fost identificat în desfășurare un eveniment privat, masă festivă, la care participau aproximativ 40 de persoane.

Administratorul pensiunii, a relatat că el este organizatorul evenimentului și având în vedere apropierea datei de 8 martie, a permis organizarea mesei festive.

Lucrătorii de poliție au rămas în locație până la intrarea în legalitate, evenimentul fiind întrerupt și s-a luat măsura sancționării contravenționale a organizatorului cu amendă în sumă de 10.000 lei, conform art. 65, lit. j din legea 55/2020 raportat la art. 1 pct. 13 din Anexa 3 la HG 35/2021.

La 06.03.2021, în jurul orei 17.15, lucrătorii SPR 11 Pojorâta, în urma unor date și informații obținute, s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat în incinta unui restaurant din comuna Sadova.

În incita restaurantului pensiunii au fost identificate 26 de persoane domiciliate pe raza județelor Suceava, Neamț și Vaslui, care participau la o masă festivă, cu ocazia împlinirii a 30 ani de la terminarea liceului.

De serviciu în calitate de ospătar a fost identificată o femeie care a relatat faptul că la data de 06.03.2021, în jurul orei 16.00 mai multe persoane au intrat în incinta restaurantului pensiunii și au solicitat o masă de grup pentru acest eveniment privat, fără ca în prealabil să facă rezervare sau să solicite cazare.

A fost identificat și organizatorul evenimentului, un bărbat din Fălticeni, a relatat că este organizatorul întrunirii, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform legii 55/2020, evenimentul fiind întrerupt.

Au fost efectuate verificări, de asemenea și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate.

La 05.03.2021, în jurul orelor 20.30 polițiștii au constatat faptul că la un hypermaket din municipiul Suceava, în zona caselor de marcat, clienții nu respectă măsurile de prevenire împotriva COVID 19, respectiv sunt prea multe persoane, nerespectându-se distanțarea socială. A fost identificată șefa de tură din magazin și a fost sancționată conform Legii 55/2020 pentru neluarea măsurilor de distanțare socială a clienților.

De asemenea, aceasta a fost instruită cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului în zona magazinului, respectarea programului de funcționare între orele 09.00-21.00 și difuzarea de mesaje acustice în acest sens.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here